vino banner
vino blanco movil

Typer av vitt vin

Du är en vinälskare, det är viktigt att skilja på de olika typerna av vitt, du gillar att veta om viner och känner till deras olika kvaliteter, för du har kommit till rätt ställe, i Taste Teruel ska vi prata om två viner som är mycket efterfrågade och Det är för att vitt vin fortsätter att triumfera, men vad vi ber om när vi kommer till restaurangen och servitören berättar. Torr vit eller fruktig?

Första gången de berättade detta för mig var det svårt att förstå vad servitören sa till mig, men jag sa till honom, jag är söt, jag har inte mycket torrhet, och det var så jag började lära mig något om viner.

Torrt vitt vin

Det finns många gånger som vi inte förstår vad ett torrt vitt vin är, men här är det, ett torrt vitt vin är ett vin som inte har socker med det som inte är sött, det är en torr smak, svårt för mig att mäta från lukten och intakt i smaken många gånger.

Torrt vitt vin är mindre aromatiskt på näsan, mer neutralt eller med en annan arom än blommig och fruktig.

fruktigt vitt vin

De olika typerna av vitt vin beror på vilken typ av druva som används för att göra det, vilket avgör dess fruktiga karaktär, och jäsningsprocessen, som är det som avgör mängden socker i slutprodukten.

Beroende på deras jäsning delas viner in i torra, halvtorra och fruktiga viner.

VÅRA MEST BESÖKTADE KATEGORIER

Vi har mer än 30 produktkategorier utvalda åt dig. Hitta det du gillar bäst och njut av våra produkter

7% rabatt på ditt första köp!

Från februari till november